Topman Philips onderscheiden

Een uitzonderlijk leider met een grote maatschappelijke impact. Een pleitbezorger van een goede samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. En één van de grondleggers van de sterke handelsrelatie tussen Nederland en Azië.

Met die typeringen nam minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie afscheid van Gerard Kleisterlee, scheidend topman van Philips.

Kleisterlee kreeg uit handen van minister Verhagen een Koninklijke onderscheiding opgespeld. De scheidend topman van Philips is benoemd tot Commandeur in de orde van Oranje Nassau.

"Nederland heeft topbedrijven en topmensen waarmee we concurreren op wereldschaal, en daar mogen we trots op zijn," aldus de minister.

AMSTERDAM - Op zijn laatste werkdag als President en CEO van Philips werd Gerard Kleisterlee benoemd als Commandeur in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden uit naam van Hare  Majesteit Koningin Beatrix uitgereikt door Maxime Verhagen, Minister  van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. PRESSLINK foto.  ANPPRESSLINK GERALD VAN DAALEN

Gerard Kleisterlee heeft zich 37 jaar ingezet voor het Eindhovense elektronicabedrijf. De laatste tien jaar als CEO. In die jaren heeft hij het bedrijf omgebouwd tot een wereldleider op het gebied van gezondheid en welzijn.

Kleisterlee gaat vanaf 1 april 2011 aan de slag als president-commissaris bij telecombedrijf Vodafone.