Benoeming leden Raad voor de Rechtshandhaving en Beheerraad

De Rijksministerraad heeft er op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie mee ingestemd om de heer mr. G. Camelia voor te dragen voor benoeming tot lid van de Raad voor de Rechtshandhaving van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De heer Camelia is aanbevolen door Curaçao.

De Raad voor de rechtshandhaving is een interlandelijk orgaan van Curaçao, Sint Maarten en Nederland. De Raad is belast met de algemene inspectie op de effectiviteit en kwaliteit van verschillende diensten en instellingen die deel uitmaken van de justitiële keten op Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Ook ziet de Raad toe op de effectiviteit en kwaliteit van de justitiële samenwerking tussen Curaçao, Sint Maarten en Nederland voor zover het de BES-eilanden betreft.

De Rijksministerraad heeft er op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie eveneens mee ingestemd om mevrouw mr. G. Maduro-Maduro en mevrouw mr. A. Rodriguez voor te dragen voor benoeming tot lid van de beheerraad van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Mevrouw Maduro-Maduro is aanbevolen door Aruba en mevrouw Rodriguez door Curaçao.

De Beheerraad fungeert als bemiddelaar tussen rechterlijke macht en bestuur, bereidt de begroting van het Hof voor en houdt toezicht op de uitvoering daarvan en op de bedrijfsvoering van het Hof.