Benoeming directeuren ministerie EL&I

De stafdirecteuren van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) zijn op 1 mei 2011 (her)benoemd. In aansluiting op de benoemingen in de bestuursraad van EL&I, is zo de invulling van de hoofdstructuur van EL&I voltooid. De komende periode werken de stafdirecteuren aan de definitieve invulling van de stafdirecties. Secretaris-generaal Chris Buijink is ambtelijk eindverantwoordelijk voor het tot stand brengen van het nieuwe ministerie.

Directeur Financieel Economische Zaken de heer R.J. (Ronald) Barendse

Ronald Barendse (1962) werkte geruime tijd bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) waar hij diverse managementfuncties bekleedde bij de directie Wetenschap en Kennis als hoofd afdeling Beheer Kennisinstrumenten, als plaatsvervangend directeur Bureau Heffingen, als Hoofd Dienst Basisregistraties, als directeur ICT-Uitvoering (Dictu) en sinds 1 oktober 2006 als directeur Financieel Economische Zaken.

Directeur Bureau Bestuursraad de heer dr. J.P. (Jeroen) Lamers

Jeroen Lamers (1968) werkte sinds 1 september 2008 als directeur Bureau Bestuursraad bij het ministerie van Economische Zaken (EZ). Daarvoor was hij plaatsvervangend directeur Internationaal Ondernemen bij het directoraat-generaal voor de Buitenlandse Economische Betrekkingen. Daarvoor was hij voor het toenmalige commissariaat/ directie Buitenlandse Investeringen in Nederland werkzaam op de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea en Japan.

Directeur Communicatie de heer drs. J.F.C.J. (Hans) van den Broek

Hans van den Broek (1957) was sinds 1 augustus 2010 werkzaam als directeur Communicatie bij het ministerie van LNV. Vanaf 2003 werkte hij bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als eerste woordvoerder van de minister en later combineerde hij dit met hoofd afdeling Woordvoering, Speeches en Protocol. Tot 2003 was hij journalist, met als laatste baan chef parlementaire redactie van het Algemeen Dagblad.

Directeur Bedrijfsvoering de heer A.J.M. (Adrie) Kerkvliet RE RA

Adrie Kerkvliet (1967) was sinds 2008 directeur Bedrijfsvoering bij het ministerie van EZ. Daarvoor was hij accountant bij Moret & Limperg. Vervolgens heeft hij de overstap gemaakt naar de overheid waar hij gewerkt heeft bij Senter bij het ministerie EZ en als plaatsvervangend directeur bij Octrooicentrum Nederland.

Directeur Auditdienst de heer drs. W.P.M. (Winfried) Beekmans MPA

Winfried Beekmans (1960) werkte bij de Algemene Rekenkamer, bij het ministerie van Justitie heeft hij diverse management functies vervuld. Sinds 1 januari 2007 was hij werkzaam bij het ministerie van LNV als plaatsvervangend directeur Financieel Economische Zaken en sinds 16 maart 2010 was hij directeur Auditdienst.

Directeur Wetgeving en Juridische Zaken de heer mr. E.P. (Ernst-Paul) Nas MPA

Ernst-Paul Nas (1965) is sinds 1993 werkzaam bij het ministerie van EZ waar hij diverse functies heeft vervuld. Sinds 2003 was hij plaatsvervangend directeur van de directie Wetgeving en Juridische Zaken, sinds 2010 is hij directeur van deze directie. Daarvoor werkte hij bij het ministerie van Financiën.