Nieuw: platform Over-loop voor uitwisseling van overheidsmanagers

Het nieuwe platform Over-loop maakt zich sterk voor uitwisseling van overheidsmanagers binnen het openbaar bestuur. De uitwisseling draagt bij aan een effectieve overheid omdat gebruik wordt gemaakt van elkaars talenten, expertise, kennis en netwerken. Over-loop is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en wordt dinsdag 17 mei officieel gelanceerd tijdens het Reuring!Café in Den Haag.

Bij de overheid werken managers met kennis over uiteenlopende onderwerpen en die op verschillende plekken ingezet kunnen worden. Bij de Over-loop staan diverse overheidsmanagers klaar om buiten de deur te helpen, bijvoorbeeld als dagvoorzitter, begeleider van een brainstorm-sessie, bemiddelaar, coach, ervaringsdeskundige, forumlid, meedenker, columnist, spreker, presentator.

Boegbeelden voor het nieuwe platform zijn onder meer: Gert-Jan Buitendijk - directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties van het ministerie van BZK, Ruud Viergever - secretaris-directeur Waterschap De Dommel, Tof Thissen - directeur KING (Kwaliteit Instituut Nederlandse Gemeenten), Guus van den Berg - Algemeen directeur/secretaris provincie Fryslân en Anja Grootoonk - gemeentesecretaris Almere.

Gastvrouw van Reuring!Café op dinsdag 17 mei is Roos van Erp-Bruinsma - secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij overhandigt de publicatie 'Kijken onder de motorkap', lessen uit vier jaar Vernieuwing Rijksdienst aan Richard van Zwol, secretaris-generaal bij het Ministerie van Algemene Zaken.