Rutte neemt 'Monitor Talent naar de top 2010' in ontvangst

Minister-president Rutte neemt donderdagmiddag 26 mei 2011 de 'Monitor Talent naar de top 2010' in ontvangst. De monitor brengt in kaart hoe de verdeling tussen mannen en vrouwen in (sub)topposities in bedrijven zich ontwikkelt. 

Het rapport is opgesteld door de Commissie Monitoring Talent naar de Top en het Sociaal en Cultureel planbureau.

Voor de monitor worden gegevens gebruikt van de 170 bedrijven en organisaties uit Nederland die het zogeheten Charter Talent naar de Top hebben ondertekend. Daarmee geven zij aan bij te dragen aan toestroom, doorstroom en behoud van vrouwen in topfuncties. Donderdagmiddag zal het aantal ondertekenaars van het Charter verder groeien. In aanwezigheid van minister Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zetten zeventien vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties hun handtekening.

De voorzitter van de Commissie Monitoring Talent naar de Top, de heer A. Veenman, zal het eerste exemplaar van de monitor uitreiken aan de minister-president. Aansluitend overhandigt de heer Veenman de Monitor ook aan mevrouw S. Dekker, voorzitter van de Taskforce en Stichting Talent naar de Top.