Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst in organisch kantoor

Op de Kempkensberg is de afgelopen twee jaar een duurzaam kantoor met organische vormen verrezen. Op 15 maart 2011 is het gebouw opgeleverd.

De Rijksgebouwendienst heeft op 15 maart 2011 het beschikbaarheidscertificaat voor het nieuwe kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst in Groningen verstrekt aan consortium DUO². De ontwikkeling en realisatie van het nieuwe kantoorgebouw is hiermee voltooid, tijdig, binnen budget en conform de gewenste kwaliteit. Per deze datum start tevens de exploitatiefase van dit DBFMO-project. Eind maart hebben alle medewerkers hun intrek genomen in het nieuwe gebouw.

Eind 2008 is consortium DUO², een samenwerkingsverband van Strukton, Ballast Nedam en John Laing, gestart met de bouw van het nieuwe kantoorgebouw. Architect is UNStudio uit Amsterdam. Overige deelnemers in het consortium zijn Arup, ISS, Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten, Studio Linse en YNNO. In mei is begonnen met de sloop van de twee oude kantoortorens en aansluitend de aanleg van de parkeergarage. Daarboven komt een grote openbare stadstuin met waterpartij en een multifunctioneel paviljoen met commerciële functies. Het volledige project zal in het najaar van 2013 zijn afgerond.