Laatste ronde Rijkspremie energiebesparing voor eigenaren-bewoner

Eigenaren-bewoners die hun huis energiezuiniger maken, kunnen vanaf 31 mei weer Rijkspremie Meer Met Minder aanvragen. Daarvoor is in 2011 10 miljoen euro beschikbaar. Dat heeft minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vandaag bekend gemaakt via een publicatie in de Staatscourant.

De Rijkspremieregeling Meer Met Minder is een tijdelijke regeling die loopt tot eind 2011, echter zolang het subsidiebudget van 10 miljoen euro strekt. Het gaat om de voortzetting van een lopende regeling waarvoor eerder in totaal 15 miljoen euro beschikbaar was gesteld. Voor 2010 gold een subsidieplafond van 5 miljoen euro. Dat bedrag is volledig uitgeput. De resterende tien miljoen euro wordt nu beschikbaar gesteld.

Woonlasten beperken door energie te besparen

De premie heeft in 2010 veel eigenaren-bewoners aangezet tot energiebesparende maatregelen in hun woning. Dankzij de premie troffen zij meer maatregelen en werden deze ook sneller uitgevoerd. Met deze tweede en laatste ronde wil het kabinet energiebesparing in bestaande koopwoningen bevorderen en daarmee eigenaren-bewoners een handvat bieden om hun stijgende woonlasten te beperken.

Aanvragen

Eigenaren-bewoners die hun woning flink energiezuiniger laten maken, kunnen in aanmerking komen voor de premie. Naar gelang van de verbetering van de energiezuinigheid van de woning kan de premie 300 of 750 euro bedragen. De premie kan voor de eigenaar-bewoner alleen worden aangevraagd door een aanbieder die aangesloten is bij Meer Met Minder. Deze aanbieder kan desgewenst ook het vereiste maatwerkadvies verzorgen. De premie kan vanaf dinsdag 31 mei 2011 worden aangevraagd via www.meermetminder.nl . Op deze site staan ook de subsidievoorwaarden vermeld.