Conferentie voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijke ondernemers hebben meer ambitie om te groeien, maar zijn gemiddeld minder winstgevend dan hun mannelijke concurrenten. Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau EIM, op basis van CBS gegevens en uitkomsten van een enquete onder bijna 700 vrouwelijke ondernemers. Bovendien maken vrouwelijke ondernemers relatief weinig gebruik van overheidsinitiatieven die ondernemers met groeiambities ondersteunen.

Ambitieuze vrouwelijke ondernemers

Om vrouwelijke ondernemers met elkaar en de overheid in contact te brengen, organiseert het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) - in samenwerking met het platform voor groeiondernemers ‘Port4Growth’ en Syntens - op donderdag 9 juni een conferentie met en voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers.

Groeiambities

Minister Verhagen van EL&I opent de conferentie en rasondernemer Annemarie van Gaal is dagvoorzitter. Zakenvrouw van jaar 2010 - Marlies van Wijhe - deelt haar ervaringen met de aanwezige onderneemsters. Daarnaast maken de 150 aanwezige vrouwen, allen met een omzet van meer dan een half miljoen euro, via workshops kennis met de mogelijkheden voor ondersteuning bij het realiseren van hun groeiambities.

Programma

  • 12.15 Opening door minister Verhagen en dagvoorzitter Annemarie van Gaal
  • 12.30 Diverse workshops
  • 14.30 Marlies van Wijhe, zakenvrouw van het jaar 2010
  • 15.00 Diverse workshops
  • 17.45 Afsluiting

Twitter en Youtube

Het congres is via Youtube en twitter te volgen. De hashtag is #groeiambitie