Bleker benoemt twee externe adviseurs Dienst Regelingen

Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft oud-Kamerlid Piet Blauw en accountant Marco Korff gevraagd advies te geven over het verbeteren van dienstverlening van de Dienst Regelingen van zijn ministerie.

De werkwijze van Dienst Regelingen moet goed aansluiten bij de praktijk van agrarische ondernemers. Daarom moeten de adviseurs aanbevelingen doen voor het verbeteren van de werkwijze en de communicatie met landbouwondernemers, betrokken organisaties en media.

Piet Blauw

Piet Blauw zat van 1981 tot 1998 voor de VVD in de Tweede Kamer, onder andere als voorzitter van de Kamercommissie Landbouw. Daarnaast was hij veehouder, tuinder en bollenteler en was hij eigenaar van een akkerbouwbedrijf in Noordoost Groningen. Blauw is bestuurlijk actief in verschillende maatschappelijke organisaties.

Marco Korff

Marco Korff studeerde economie en accountancy aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij was tot 1 januari 2011 directievoorzitter van Alfa Accountants. Korff is oud-voorzitter van de VLB, de vereniging van de grote agrarische accountantskantoren en is plaatsvervangend voorzitter van het Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants. Verder is hij lid van de raad van commissarissen van de Land- en Tuinbouwcoöperatie Rijnvallei te Wageningen.