Werkbezoek minister-president Rutte aan Eindhoven Airport

Woensdag 15 juni 2011 brengt minister-president Rutte een werkbezoek aan Eindhoven Airport. Als thuishaven van de zogeheten Brainport Eindhoven is dit vliegveld een essentieel onderdeel van de economische kracht in de regio. In het regeerakkoord heeft het kabinet vastgelegd dat regionale luchthavens ondersteunend zijn aan economische ontwikkeling.

Eindhoven Airport is met 2,1 miljoen passagiers in 2010 de tweede luchthaven van Nederland. De groeiambities van Eindhoven Airport lopen gelijk op met de economische ontwikkeling van Brainport Eindhoven, het samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen en overheden voor een internationale toppositie in technologie en innovatie. Onlangs werd de Brainport Eindhoven door het Intelligent Community Forum nog uitgeroepen tot slimste regio ter wereld.
Om de internationale groei van de regio te stimuleren werkt Eindhoven Airport aan 25.000 extra vliegbewegingen in 2020. Voor 2015 wil Eindhoven Airport volledig CO2-neutraal opereren en een ambitieus pakket aan hinderbeperkende maatregelen ingevoerd hebben.

Voorafgaand aan zijn bezoek aan Eindhoven Airport bezoekt minister-president Rutte de Penitentiaire Inrichting Vught.