Consultatie Wetsvoorstel Wijzigingswet financiële markten 2013

Het wetsvoorstel Wijzigingswet financiële markten 2013 bevat naast enkele inhoudelijke wijzigingen ook technische, niet-inhoudelijke wijzigingen van de Wet op het financieel toezicht en een wijziging van de Wet toezicht trustkantoren.

In deze Wijzigingswet zijn o.a. grondslagen gemaakt voor maatregelen die samenhangen met het provisieverbod voor advies en bemiddeling in complexe en impactvolle producten per 1 januari 2013. Het regelen van het provisieverbod ligt daarmee op schema. Het provisieverbod zal de kwaliteit van advisering bevorderen door een zuiver marktmodel waarin klantgerichte advisering centraal staat.

Dit wetsvoorstel maakt onderdeel uit van de periodieke Wijzigingscyclus, waarbij als uitgangspunt wordt gehanteerd dat daarin alle nationale wet- en regelgeving op het terrein van de financiële markten wordt opgenomen. Het wetsvoorstel heeft een beoogde inwerkingtredingdatum van 1 januari 2013.

Reageren

Het wetsvoorstel Wijzigingswet financiële markten 2013 wordt ter consultatie voorgelegd op www.internetconsultatie.nl. De termijn voor consultatie bedraagt vier weken. Dit betekent dat u uw reacties op het conceptwetsvoorstel tot uiterlijk 26 september 2011 kunt indienen op de website: www.internetconsultatie.nl/wijzigingswetfm2013. Mocht u bezwaar hebben tegen de mogelijke publicatie van uw consultatiereactie, dan kunt u dat bij uw reactie aangeven.