Arnold Moerkamp nieuwe bestuursvoorzitter CVZ

Arnold Moerkamp is door minister Schippers van VWS per 1 november 2011 benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het College voor Zorgverzekeringen. Moerkamp is nu nog directeur Curatieve zorg bij VWS.

Arnold Moerkamp (58) kwam in 2000 als directeur verpleging en verzorging en ouderenbeleid naar het ministerie van VWS. In 2006 werd hij directeur Langdurige zorg en in 2008 directeur Curatieve zorg en plaatsvervangend Directeur Generaal.

Moerkamp is een van de trekkers geweest voor de oprichting van een kwaliteitsinstituut voor de zorg. Het kwaliteitsinstituut wordt geïntegreerd in het CVZ. Daarbij wordt gedacht aan een inrichting in kamers waarin de uitvoerende verzekeringstaken van CVZ, het pakketbeheer, de innovatie van beroepen en opleidingen, en de uitvoering van taken op het gebied van kwaliteit en gepast gebruik (kwaliteitsinstituut) worden onderscheiden.

Het kwaliteitsinstituut moet vanaf 1 januari 2013 operationeel zijn. Vorige week gaf minister Schippers CVZ de opdracht daarvoor de maatregelen te treffen. Een Adviescommissie Kwaliteit het bestuur bijstaan bij de inhoudelijke vormgeving van het kwaliteitsinstituut. De eerste leden van deze commissie worden binnenkort aangesteld.