Minister Kamp: Pensioen3daagse is nuttig initiatief om mensen meer inzicht te laten krijgen in hun persoonlijke pensioensituatie

Ruim 70% van de Nederlanders weet vrijwel niets van zijn pensioen. Om dit te veranderen organiseert Wijzer in geldzaken, een platform van ruim 40 organisaties waaronder het ministerie van SZW, de Pensioen3daagse.

Tijdens de eerste editie - van 6 tot en met 8 oktober - vinden in het land 3 dagen tal van pensioengerelateerde activiteiten plaats om mensen te activeren zich te verdiepen in hun eigen pensioensituatie.

Overzicht krijgen in pensioen

Minister Kamp ondersteunt het Pensioen3daagse initiatief van harte:

'Het doel is om mensen aan te zetten om zich actief met hun pensioen bezig te houden. De focus van deze eerste Pensioen3daagse is overzicht krijgen over je eigen pensioensituatie. Dat is hard nodig, want veel mensen hebben onvoldoende zicht op hun pensioensituatie. Zo klopt het beeld dat je bij pensionering 70% van je laatstverdiende loon ontvangt, vaak niet met de werkelijkheid. Ik hoop dat door alle activiteiten en aandacht tijdens de Pensioen3daagse, een grote groep Nederlanders zich verdiept in zijn/haar eigen pensioensituatie en zo nodig actie onderneemt.'

Activiteiten Pensioen3daagse

De Pensioen3daagse kent meer dan 100 deelnemende partijen en omvat onder meer pensioenspreekuren verzorgd door hogescholen en pensioenadviseurs, voorlichting op de werkvloer door middel van presentaties en pensioenlunches, bankfilialen en financieel adviseurs die hun kantoren voor vragen openstellen, webseminars, pensioenvoorlichting in stadscentra en publiekscommunicatie. De website van Wijzer in geldzaken staat deze dagen volledig in het teken van pensioen. Op de website zijn onder andere handige tips, een pensioenchecklist, een pensioenquiz en een overzicht van alle activiteiten te vinden.