Simon Stevin Meesterprijzen naar prof. Kuipers en prof. Blank

De Simon Stevin Meesterprijzen 2011 van de Technologiestichting STW gaan naar professor Oscar Kuipers en professor Dave Blank. Staatssecretaris Zijlstra overhandigde de prijzen ter waarde van 500.000,- euro.  

De Simon Stevin Meesterprijzen worden door Technologiestichting STW sinds 1998 jaarlijks uitgereikt aan wetenschappers die zich hebben ingezet om fundamenteel en toegepast onderzoek op het gebied van technische wetenschappen bij elkaar te brengen. Oscar Kuipers krijgt de prijs voor zijn onderzoek naar nieuwe antibiotica en Dave Blank voor zijn verdiensten op het veld van nanotechnologie. Het geldbedrag is bestemd voor verder onderzoek.

Technologiestichting STW

De Technologiestichting STW stimuleert de overdracht van technisch wetenschappelijke kennis naar potentiële gebruikers. Staatssecretaris Zijlstra heeft als speerpunt in de Strategische Agenda Hoger Onderwijs, Onderzoek en Wetenschap de valorisatie van kennis en heeft daarom besloten het jaarlijkse budget van de stichting met tien miljoen euro te verhogen.