Project Servilliusstraat / Campus Servillius wint Hein Roethofprijs 2011

Het preventieproject ‘Servilliusstraat / Campus Servillius’ van wooncorporatie Wonen Limburg en de gemeente Weert is de winnaar van de Hein Roethofprijs 2011. Dit maakte staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie vandaag bekend in Den Haag.

De Hein Roethofprijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste initiatief in Nederland om criminaliteit te voorkomen of sociale veiligheid te bevorderen. Er waren vijf projecten genomineerd. De jury verkoos het project ‘Servilliusstraat / Campus Servillius’ tot winnaar, vanwege: "het succesvol creëren van participatie en integratie, de betrokkenheid van jongeren bij leefbaarheid, de invloed van topsporters in de wijk, de tastbare resultaten en het brede samenwerkingsverband."

Drugsverslaafden en daklozen zorgen jarenlang voor criminaliteit, onveiligheid en overlast in het complex Servilliusstraat, dat bestaat uit 152 appartementen. Het project heeft de criminaliteit weggenomen en er is nu een veilige en stabiele woonomgeving gecreëerd. De bewoners hebben meer gevoel voor eigenwaarde gekregen en kinderen durven weer op straat te spelen. Overlastincidenten zijn met 24 procent verminderd, geweldsdelicten met 13 procent en vermogensdelicten met 17 procent.

Het Weertse project ontving uit handen van staatssecretaris Teeven een beeldhouwwerkje en een bedrag van 20.000 euro, te besteden aan de preventie van criminaliteit of het bevorderen van sociale veiligheid.

Meer informatie over de Hein Roethofprijs is te vinden op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (www.hetccv.nl), dat de prijsuitreiking organiseert.