Conferentie internetvrijheid ‘Freedom Online’ live te volgen via internet

Hillary Clinton en Uri Rosenthal openen donderdagavond de conferentie ‘Freedom Online’. Inzet van de conferentie is een internationale coalitie die zich sterk maakt voor internetvrijheid. De conferentie is live te volgen via minbuza.nl vanaf donderdag 8 december om 17.30 uur.

De Amerikaanse minister Hillary Clinton en minister Rosenthal tijdens de opening van conferentie

De Amerikaanse minister Hillary Clinton en minister Rosenthal bij de opening van conferentie

De conferentie Freedom Online: Joint Action for Free Expression on the Internet, georganiseerd door minister Rosenthal, duurt twee dagen. Vrijheid van meningsuiting op internet is een van de prioriteiten in het mensenrechtenbeleid van de regering-Rutte.

Rosenthal hoopt een internationale coalitie van landen te kunnen vormen, die zich samen met bedrijven, internationale en maatschappelijke organisaties sterk maakt voor internetvrijheid. De coalitie gaat zich onder meer inzetten voor de bescherming van politieke ‘online’ activisten, cyberdissidenten en bloggers.

Vertegenwoordigers van Google, Facebook, grote telecombedrijven en NGO’s nemen deel aan deze conferentie. Ook is eurocommissaris Neelie Kroes voor de digitale agenda aanwezig, evenals de ministers van Buitenlandse Zaken uit Zweden, Canada en Estland. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont de conferentie vrijdagochtend bij.

De hele conferentie is live via minbuza.nl te volgen en iedereen kan via dit kanaal ook aan de discussie deelnemen. Ook is de conferentie te volgen via Facebook en Twitter.