Video: Van fotorolletje naar offsetplaat

Innovatie en aanpassing aan veranderende omstandigheden zorgen ervoor dat het Fujifilm in Tilburg steeds verder groeit. Bijna 30 jaar geleden opende het Japanse bedrijf een fabriek voor filmrolletjes in Tilburg. De komst van de digitale fotografie maakte het rolletje overbodig. Daarom maakt Fuji tegenwoordig onder andere offsetplaten voor het drukken van kranten en tijdschriften.

Windturbines

Kroonprins Willem-Alexander opende donderdag 8 december 2011 samen met de hoogste baas van Fuji Shigetaka Komori en in aanwezigheid van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie een nieuwe fabriekshal. Fuji probeert bij de productie zoveel mogelijk het milieu te sparen. Op het terrein staan voor opwekking van stroom windturbines.

Dertig nieuwe banen

Minister Verhagen is verheugd met de uitbreiding van het Japanse bedrijf in Nederland. 'De nieuwe productiehal levert dertig nieuwe banen op,' aldus de bewindsman. 'De investeringen van Fujifilm zorgen bovendien voor praktische oplossingen voor tekorten aan grondstoffen als olie en water.' In totaal werken bij Fuji in Tilburg ongeveer 1000 mensen. Hiermee behoort het bedrijf tot de grootste werkgevers in Noord-Brabant.