Staatssecretaris Bleker in video-blogtour landbouw en voedsel

Staatssecretaris Bleker reageert in een videoblog op de rondreis die jongeren hebben gemaakt langs jonge boeren op zoeken naar de oorsprong van ons voedsel. Joris Lohman van de Youth Food Movement bezoekt jonge boeren die allemaal hun eigen weg zoeken om voedsel te produceren. Staatssecretaris Bleker reageert op de dilemma’s die de jonge boeren tegenkomen: schaalvergroting of juist lokaal en kleinschalig? Oog voor meer dierenwelzijn of alleen de eisen van de markt? De Blogtour is te zien op www.toekomstglb.nl.

Nieuw Europees landbouwbeleid

Het Europees landbouwbeleid verandert. De Europese Commissie heeft voorstellen gedaan om het Europees landbouwbeleid te hervormen. Nederland zet in op innovatie, ondernemerschap en vergroening. Nederland wil boeren bijvoorbeeld belonen voor maatschappelijke prestaties die zij leveren. Dat kan bijvoorbeeld agrarisch natuurbeheer zijn of investeringen in duurzame stallen. De discussie in Brussel én in Nederland is nu volop gaande.

De unieke samenwerking tussen de Youth Food Movement en het Nederlands Agrarisch Jongerencontact mondt uit in een debat tussen stad en platteland over de toekomst van onze voedselproducenten. Dit debat, ‘slow food or cheap food’ vindt zaterdagavond 10 december 2011 in Amsterdam plaats.