DBFMO Internationale School Eindhoven bereikt Financial Close

Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de Campus Internationale School Eindhoven is bereikt. Op 16 december 2011 zetten de gemeente Eindhoven, de Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland en Van Straten Groep/Complan hun handtekening onder de contracten. Tegelijkertijd wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd van de omvorming van de voormalige De Constant Rebecque Kazerne tot de Campus Internationale School Eindhoven.

De Campus Internationale School Eindhoven wordt een bijzondere combinatie van de vijf monumentale panden die er nu al staan en vier nieuwe gebouwen, waarbij een deel onder de grond wordt gerealiseerd om de verschillende gebouwen met elkaar te verbinden.

Functies

De Campus Internationale School Eindhoven bundelt niet alleen internationaal basis- en voortgezet onderwijs. Ook komt op de Campus kinderopvang, buitenschoolse opvang, een mediacenter, twee speelzalen, een auditorium en een kantine. Daarnaast is er volop ruimte voor sport. Behalve een sporthal, die voldoet aan NOC*NSF eisen, is er op het terrein een kunstgrasvoetbalveld en een atletiekbaan gepland. Tot slot is er ruimte voor 300 parkeerplaatsen.

Van Straten Groep/Complan

Het consortiumVan Straten Groep/Complanis via een Europese aanbesteding geselecteerd en is verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie van de Campus Internationale School gedurende 30 jaar. Het consortium bestaat uit in totaal 17 partijen.

Over de Campus Internationale School Eindhoven

De Campus Internationale School Eindhoven (ISE) voorziet in meer dan alleen internationaal basis- en voortgezet onderwijs. De ISE doet naast het onderwijsaanbod, dat voldoet aan de hoogste internationale standaarden, dienst als ontmoetingsplaats voor internationale gezinnen en hun kinderen. Het is voor Brainport als toptechnologieregio noodzakelijk voldoende kenniswerkers aan te trekken en te behouden. Door de realisatie van de Campus Internationale School Eindhoven wordt de regio Eindhoven nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor kenniswerkers. Volgens de huidige planning opent de school na de zomervakantie van 2013 haar deuren op de nieuwe locatie.