Benoemingen ministerie van Buitenlandse Zaken

De ministerraad heeft op voorstel van minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken ingestemd met de benoeming van de secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de directeur-generaal Internationale Samenwerking en de ambassadeurs in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Drs R.V.M. Jones-Bos (Renée) is benoemd tot secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Mevrouw Jones-Bos was eerder ambassadeur Mensenrechten, directeur-generaal voor Regiobeleid en Consulaire Zaken en tot op heden ambassadeur in Washington (Verenigde Staten). Zij volgt mr. E. Kronenburg op, die is benoemd tot ambassadeur in Parijs (Frankrijk).

Drs R. Swartbol (Rob) is benoemd tot directeur-generaal Internationale Samenwerking. De heer Swartbol was eerder ambassadeur in Bratislava (Slowakije), directeur Verenigde Naties en Internationale Financiële Instellingen en tot op heden plaatsvervangend directeur-generaal Internationale Samenwerking.

Drs M.L.A.C. van den Assum (Laetitia) is benoemd tot ambassadeur in Londen (Verenigd Koninkrijk). Mevrouw Van den Assum werkte eerder bij UNICEF en UNAIDS, was ambassadeur in Bangkok (Thailand), Pretoria (Zuid-Afrika) en Nairobi (Kenia) en tot op heden ambassadeur in Mexico-stad (Mexico).

Mr E. Kronenburg (Ed) is benoemd tot ambassadeur in Parijs (Frankrijk). De heer Kronenburg was eerder plaatsvervangend kabinetschef van Eurocommissaris Van den Broek, plaatsvervangend directeur-generaal Europese Samenwerking, kabinetschef van secretaris-generaal De Hoop Scheffer van de NAVO, grootmeester van Hare Majesteit de Koningin en tot op heden secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De gastlanden dienen aan de benoemingen van de ambassadeurs nog hun goedkeuring (agrément) te verlenen voordat deze definitief zijn.

De heer Swartbol begint in het eerste kwartaal van 2012 in zijn nieuwe functie, de anderen medio 2012.