Staatssecretaris helpt een handje mee bij Resto VanHarte

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten heeft de handen eens flink uit de mouwen gestoken. In het Haagse Laakkwartier hielp de staatssecretaris de vrijwilligers van Resto VanHarte met het opdienen van een betaalbaar maar bovenal gezellige maaltijd voor buurtbewoners.

‘Dank aan de vrijwilligers die deze maaltijd mogelijk maken, de mensen die dit doen vanuit hun hart!’. Met een rood schort en een schaal eten in haar hand bedankte de staatssecretaris de vrijwilligers van Resto VanHarte.

In heel Nederland zijn ruim 25 buurtrestaurants (Resto’s) te vinden. Meer dan 85.000 maaltijden worden per jaar op tafel gezet. De Resto’s worden ondersteund door duizenden vrijwilligers en vormen een ontmoetingsplek in de wijk. Mensen met verschillende leeftijden, culturen en religies,  komen met elkaar in contact.