Contracten voor Nederlandse ondernemers in Oman

Nederlandse ondernemers hebben 10 januari 2012 meerdere handelscontracten ondertekend in Oman. Dat deden ze tijdens een economische missie onder leiding van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. In totaal zijn 35 ondernemingen mee naar de Verenigde Arabische Emiraten en Oman.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

Minister Verhagen: ‘De concurrentie op de wereldmarkt is groot. Investeren in goede relaties schept kansen voor Nederlandse ondernemers in het buitenland. Dit is goed voor inkomsten en banen in Nederland.’ De economische missie maakt het mogelijk om Nederlandse ondernemers bij overheid en bedrijven van de Verenigde Arabische Emiraten en Oman onder de aandacht te brengen.

Meerdere deals

  • Vanderlande Industries, markleider in bagage-afhandelingsystemen, en de Omaanse Minister van Transport en Communicatie ondertekenden een contract voor het ontwerp en de installatie van bagagetransportsystemen voor meerdere vliegvelden in Oman.
  • Wereldleider in kalfsvlees, VanDrie Group, krijgt, dankzij de toezegging van de Omaanse minister van Landbouw, toezegging om kalfsvlees te exporteren naar Oman.
  • Door rotondes in de hoofdstad Muscat te verlichten op zonne-energie gaat Fijen TMLE in Oman een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Daarnaast heeft Fijen van Petrol Development Oman (PDO) de opdracht gekregen om, op het terrein waar PDO olie uit de grond haalt, 70 kilometer aan wegdek te verlichten op zonne-energie om zo de wegen veiliger te maken.
  • Minister Verhagen heeft aan de Omaanse minister van Handel toegezegd Oman te helpen met de ontwikkeling van MKB-beleid. Experts uit Nederland bieden kun kennis aan om bijvoorbeeld startende ondernemers op weg te helpen. Ook voor Oman is de ontwikkeling van MKB belangrijk om diversificatie van de economie mogelijk te maken. Dit biedt weer volop kansen voor Nederlandse ondernemers.

Contacten

Naast contracten werden gedurende deze missie contacten gelegd door Nederlandse MKB’ers uit de energiesector, Nederlandse topondernemers met de overheid en bedrijven uit de Verenigde Arabische Emiraten en Oman.