Knapen pleit voor beter ondernemersklimaat in Benin

Staatssecretaris Ben Knapen heeft tijdens zijn werkbezoek in Benin een pleidooi gehouden voor een beter ondernemersklimaat. Hij deed dit tijdens gesprekken met de Beninse premier Koupaki en de minister van Buitenlandse Zaken in Cotonou.

Regering van Benin wil de komende jaren hervormingen invoeren om economische groei te faciliteren en heeft onlangs een anti-corruptiewet aangenomen. Knapen noemde dat belangrijk.'Benin staat nu nog in de onderste regionen (175) van de index voor ondernemersklimaat van de Wereldbank. Maar bijvoorbeeld de haven van Cotonou, waar ook Nederlandse bedrijven actief zijn, heeft groot potentieel. Cotonou kan voor het achterland in de West-Afrikaanse regio hetzelfde betekenen als Rotterdam voor Duitsland.'

Knapen is woensdag en donderdag op werkbezoek in Benin om te kijken hoe zijn begin deze week gepresenteerde waterbeleid in de praktijk kan worden vormgegeven. Behalve autoriteiten en ondernemers in de haven, spreekt hij nog met vertegenwoordigers van ngo's en kennisinstellingen uit de watersector. Daarnaast staan onder meer bezoeken aan drink water- en sanitatieprojecten, een viskwekerij en het overbeviste Lac Nokoué op het programma.