Minister Leers brengt bezoek aan Rome

Op woensdag 18 januari brengt minister Gerd Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) een bezoek aan zijn Italiaanse collega-ministers Annamaria Cancellieri (Binnenlandse Zaken) en Andrea Riccardi (Ontwikkelingssamenwerking en Integratie).

Het bezoek aan Rome staat vooral in het teken van de Europese beleidsinzet van het kabinet op het gebied van Immigratie, Integratie en Asiel. De ministers zullen met elkaar van gedachten wisselen en de ontwikkelingen in de Europese besluitvorming over deze onderwerpen de revue laten passeren. Alle lidstaten bereiden op dit moment hun reactie voor op de vragen van de Europese Commissie in het Groenboek Gezinshereniging.

Minister Leers zal tijdens het bezoek niet alleen met zijn ambtgenoot spreken, maar ook zijn oor te luisteren leggen bij een aantal deskundigen, belangenorganisaties en politici op het gebied van asiel- en migratiebeleid. Door deze gesprekken wil de minister op de hoogte raken van het debat in Italië op het gebied van Immigratie, Integratie en Asiel.

Minister Leers zal vanavond aankomen in Rome en keert woensdagavond terug naar Nederland.