Benoeming directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van OCW

De ministerraad heeft besloten de heer drs. A.H. (André) de Jong voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). 

De voordracht is gedaan door minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Van Bijsterveldt van OCW. De benoeming van de heer De Jong gaat in op 1 april 2012.

De heer De Jong (1953) is sinds 2008 bestuursvoorzitter van de Stichting Protestants-Christelijk Onderwijs Utrecht en de Willibrord Stichting, twee stichtingen in het primair en voortgezet onderwijs met samen circa 40 scholen in Utrecht en omgeving. Daarvoor was hij onder andere directeur-generaal Rijksbegroting bij het ministerie van Financiën.

De heer De Jong studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij volgt mevrouw drs. J.P.M. Lazeroms op die per 1 januari 2012 is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

De benoeming van de heer De Jong is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.