Rijksoverheid en ICT-bedrijfsleven verbeteren samenwerking

Rijksoverheid en het ICT-bedrijfsleven zien wederzijds vertrouwen als een voorwaarde om te komen tot succesvolle ICT-projecten bij de rijksoverheid. Vandaag zijn de handtekeningen gezet onder een convenant tussen minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en brancheorganisatie ICT~Office ter verbetering van de onderlinge samenwerking.

Dat gebeurde tijdens het gezamenlijke iBestuurCongres in Utrecht, het jaarlijkse event over overheid en ICT.

De uitvoering van het convenant, dat loopt tot 31 december 2014, moet leiden tot een bekrachtiging en versterking van de huidige samenwerking tussen het Rijk en het ICT-bedrijfsleven. Op dit moment wordt de samenwerking in toenemende mate onnodig belast door juridische kwesties en procedures. Daarnaast streven beide partijen naar een groter aandeel van het midden- en kleinbedrijf in ICT-overheidsaanbestedingen.

In het convenant zijn vijf speerpunten vastgelegd, namelijk het verbeteren van de samenwerking, Publiek-Private Samenwerking (PPS), het verhogen van de kwaliteit van ICT-projecten, goed aanbesteden en talentbehoud & ontwikkeling. Verschillende gemeenschappelijke acties, zoals het bevorderen van het gebruik van de ICT~Haalbaarheidstoets en kennisdeling aan de voorkant van projecten zullen de samenwerking de aankomende jaren moeten verbeteren.