VNO steunde 57 Arubaanse maatschappelijke projecten in 2011

De Vertegenwoordiging van Nederland (VNO) heeft in 2011 weer veel projecten gesteund uit zijn Kleine Projecten Fonds. Met dit Fonds wil VNO een bescheiden bijdrage leveren aan de Arubaanse maatschappij in brede zin. De 57 projecten waren zeer verschillend. De meeste projecten die VNO heeft ondersteund zijn projecten op sociaal gebied, zoals een gift waarmee stichting thuiszorg Aruba kerstcadeautjes voor haar cliënten kon kopen, en een cursus voor verslaafden via de stichting Adopt an Addict.

Verder ontvingen veel projecten in de categorie jeugd een donatie. Voorbeelden hiervan zijn de reparatie van het dak van de Grupo scout Casibari, of een bijdrage aan de viering van de dag van de rechten van het kind in Centro di Bario Playa Pabao. Ook heeft VNO nog projecten op het gebied van cultuur en sport gefinancierd. De Vertegenwoordiging is trots op de resultaten die de aanvragers bereikt hebben. In 2012 staat het KPF opnieuw klaar om maatschappelijke initiatieven een steuntje in de rug te geven. Het staat iedereen vrij om een aanvraag te doen. Bij de beoordeling van een project let de Vertegenwoordiging op de volgende criteria:

  • Het project levert een bijdrage aan een goed doel in de Arubaanse samenleving, bijvoorbeeld op sociaal, cultureel, educatief, of sportief gebied. Waar mogelijk houdt het project rekening met lange termijneffecten (duurzaamheid).
  • De bijdrage per project bedraagt maximaal 10.000 gulden.
  • De doelstellingen van het project zijn kort omschreven.
  • Een lokale organisatie (dus geen commercieel bedrijf, overheidsinstelling of privé-persoon) is verantwoordelijk voor het beheer en de implementatie van het project.
  • Het project wordt in Aruba uitgevoerd.
  • De aanvraag betreft geen kosten voor reguliere bedrijfsvoering (zoals maandelijkse huur).