Rutte: voorbereidingen Elfstedentocht tonen sfeer van bijzonder land

'Dit was de week van de tocht die er niet kwam. De beelden van de voorbereidingen en de talloze vrijwilligers zijn de hele wereld overgegaan en laten ook iets zien van de sfeer van een bijzonder land.' 

Dat zei minister-president Rutte na afloop van de ministerraad. Dat de Elfstedentocht niet kon doorgaan, vond hij jammer. 'Ik zou heel graag naar Friesland zijn gegaan om de rijders aan te moedigen. Maar ook een begrijpelijk besluit: het moet wel kunnen.'

Vergadering Eurogroep

Minister De Jager (Financiën) heeft in de ministerraad verslag gedaan over de vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden op 9 februari. De Eurogroep vindt dat er de komende dagen nog het nodige werk moet worden gedaan. 'We vragen de Griekse politici over hun schaduw heen te springen. Voor wat, hoort wat', aldus Rutte.

CPB

De besluitvorming over de economische hervormingen voor 2012 in Nederland wordt gebaseerd op de CPB-ramingen die in maart verschijnen. Met het CPB is afgesproken dat nu ook de voorlopige cijfers op 1 maart openbaar worden gemaakt, zodat iedereen beschikt over dezelfde informatie, zei Rutte.

Nedcar

'Het is een klap voor alle werknemers dat Mitsubishi de productie na dit jaar niet in Born wil voortzetten', zei de premier, 'Maar er zijn nog mogelijkheden. Mitsubishi heeft al toegezegd NedCar voor een symbolische bedrag van € 1 te willen verkopen aan een eventuele overnamekandidaat. Dat verdient een serieuze kans.' Minister Verhagen (EL&I) gaat eind deze maand naar Japan om met de directie van Mitsubishi te spreken.