Inspraak uitbreiding opslagcapaciteit COVRA en bouwkundige aanpassingen

COVRA heeft plannen om de opslagcapaciteit voor hoogradioactief afval uit te breiden. Ook wil COVRA een nieuw opslaggebouw voor verarmd uranium realiseren op een andere locatie dan oorspronkelijk gepland.

Op 8 juni 2012 is het Advies reikwijdte en detailniveau uitbreiding opslagvoorzieningen COVRA vastgesteld. Hierin is het in april verschenen Advies van de Commissie voor m.e.r. in zijn geheel overgenomen. Ook de eerder tijdens de m.e.r.-procedure ingebrachte zienswijzen zijn meegewogen in dit advies.

Het Advies reikwijdte en detailniveau vormt de basis voor het milieueffectrapport (MER). De COVRA zal dit MER te zijner tijd samen met een vergunningaanvraag bij de minister van EL&I indienen. Daarna volgt de vergunningprocedure. Iedereen krijgt dan de mogelijkheid om te reageren op het MER (‘in te spreken’).

Op 19 december 2011 stelde de COVRA de minister op de hoogte van haar plannen via een mededeling. Op 22 februari 2012 werd de openbare kennisgeving gepubliceerd, het officiële startsein voor de m.e.r.-procedure. Vervolgens heeft iedereen tijdens de terinzagelegging van 23 februari tot en met 4 april 2012 zijn mening kunnen geven (een ‘zienswijze’ indienen).