Ambassadeursbenoemingen

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken mee ingestemd de volgende vier personen voor te dragen voor benoeming tot ambassadeur in respectievelijk Marokko, Irak en Albanië en tot permanent vertegenwoordiger bij de OPCW en het ICC. 

De gastlanden moeten aan de benoemingen van de ambassadeurs goedkeuring verlenen voordat zij definitief zijn.

Mr. R.G. (Ron) Strikker, Marokko, standplaats Rabat. De heer Strikker is sinds 2008 ambassadeur in Saudi-Arabië. Daarvoor was hij onder meer plaatsvervangend chef de poste van de ambassade in het Verenigd Koninkrijk en plaatsvervangend hoofd van de Task Force OVSE Voorzitterschap.

Mr. H. (Harry) Molenaar, Irak, standplaats Bagdad. De heer Molenaar is sinds 2008 ambassadeur in Zambia. Daarvoor was hij onder meer consul-generaal in Kaapstad, Zuid-Afrika, en ambassadeur in Georgië.

Drs. M. (Martin) de la Beij, Albanië, standplaats Tirana. De heer De la Beij geeft sinds 2010 op het ministerie van Buitenlandse Zaken leiding aan de directie duurzame economische ontwikkeling. Daarvoor was hij onder meer ambassadeur in Afghanistan en in Bolivia.

Mr. J.L.I. (Jan Lucas) van Hoorn, Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens OPCW, en Internationaal Strafhof ICC, standplaats Den Haag. Van Hoorn is sinds 2011 gedetacheerd bij de NAVO in Brussel. Daarvoor was hij onder meer ambassadeur in Tsjechië en in Azerbeidzjan.

Tevens is mw. drs. E. (Erica) Schouten benoemd tot plaatsvervangend permanent vertegenwoordiger bij de NAVO te Brussel. Mevrouw Schouten is nu plaatsvervangend chef de poste van de ambassade in Polen en was eerder hoofd van de afdeling veiligheids- en defensiebeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken.