Eerste bachelors van Defensie-academie

Ruim 40 officieren van verschillende krijgsmachtdelen hebben vandaag als eerste groep een erkend bachelordiploma van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) ontvangen. Minister Hans Hillen reikte de exemplaren uit op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder.

Beoordeling

Alle opleidingen van de FMW zijn beoordeeld door de Nederlands - Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besloot op basis van het positieve oordeel van de NVAO dat aan de genoemde opleidingen een wettelijke graad mag worden verbonden. “Daarmee is het civiele bewijs geleverd voor de hoge kwaliteit van het wetenschappelijk deel van de opleiding die aspirant-officieren volgen”, zegt de decaan van de faculteit, professor dr. Wouter van Rossum.  

De FMW, met vestigingen in Den Helder en Breda, is net als het Koninklijk Instituut voor de Marine en de Koninklijke Militaire Academie, onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie. De FMW verzorgt het wetenschappelijk onderwijs op bachelorniveau aan toekomstig officieren van de krijgsmacht. Daarnaast verricht de FMW militair onderzoek dat in het belang is van Defensie.