Benoeming directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg bij het ministerie van SZW

De ministerraad heeft besloten de heer dr. B. (Bernard) ter Haar voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De voordracht wordt gedaan door minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met minister Kamp van SZW. De benoeming van de heer Ter Haar gaat in op 1 juni 2012.

De heer Ter Haar (1955) is sinds 2009 directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarvoor was hij directeur Financiële Markten, tevens plaatsvervangend thesaurier-generaal bij het ministerie van Financiën. Eerder bekleedde hij verschillende andere functies bij dit departement en werkte hij als wetenschappelijk medewerker bij het Kernfysisch Versneller Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. De heer Ter Haar studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is daar cum laude gepromoveerd in de theoretische natuurkunde.

Bernard ter Haar volgt José Hilgersom op die per 15 maart 2012 is benoemd tot provinciesecretaris bij de provincie Zuid-Holland.

De benoeming van de heer Ter Haar is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.