Militairen helpen politie bij fraudezaak

Defensie heeft vandaag de Bovenregionale recherche Zuid-Nederland ondersteund bij de aanhouding van 8 verdachten in hun woningen in Rosmalen en ’s-Hertogenbosch. Er namen 60 militairen deel aan deze actie. De verdachten worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. 

De zogeheten Advanced Search Teams, waartoe de militairen behoren, hebben het zoeken onder lastige omstandigheden als specialiteit; kleine ruimtes met weinig of geen licht bijvoorbeeld. De genisten beschikken over geavanceerde apparatuur waarmee ze in de bodem, door muren en objecten kunnen kijken. Ook zijn ze in staat afwijkingen in de omgeving te ontdekken.

Beslag

Politie en militairen doorzochten op 10 locaties panden in 's-Hertogenbosch, Rosmalen en Heeswijk Dinther. Daarbij namen zij diverse goederen in beslag, waaronder computers, een boot, auto’s, sierraden en enkele duizenden euro’s. De herkomst ervan wordt onderzocht. De autoriteiten legden, voor verder onderzoek, ook beslag op 7 panden, met een totale waarde van enkele miljoenen euro's. 

Partners

Behalve Defensie werkte de recherche in deze zaak samen met onder meer de gemeente ’s-Hertogenbosch, het Openbaar Ministerie, de Sociale Recherche en het KLPD.