Rosenthal: voortreffelijke relaties met Midden- en Oost-Europese landen niet beïnvloed door PVV-meldpunt

Minister Rosenthal heeft in debat met de Tweede Kamer nog eens benadrukt dat het PVV-meldpunt de relaties met de Midden- en Oost-Europese landen niet heeft veranderd.

'De relaties met deze landen zijn zonder meer uitstekend en zullen alleen nog maar verder verbeteren', aldus de minister. Dit zijn dezelfde conclusies die hij samen met de ambassades van tien Midden- en Oost-Europese landen enige tijd geleden getrokken heeft.

Rosenthal heeft enige tijd geleden ambassadeurs van tien Midden- en Oost-Europese landen gezegd dat het meldpunt de gedachten noch het beleid van de regering op het gebied van arbeidsmigratie weerspiegelt. Het is een initiatief van een politieke partij en niet van de Nederlandse overheid.

Het kabinet constateert dat het saldo van het arbeidsmigratiebeleid positief is voor de Nederlandse economie, maar stelt ook vast dat sociale misstanden, zoals slechte huisvesting, onder de arbeidsmigranten moeten worden aangepakt.

De minister zal in contacten met het buitenland desgevraagd ook melden dat een meerderheid van het parlement vindt dat het meldpunt mensen onnodig wegzet.