Staatssecretaris Weekers bezoekt Duitsland

Staatssecretaris Weekers van Financiën gaat woensdag 11 april en donderdag 12 april op werkbezoek in Duitsland. Hij zal in Berlijn het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland ondertekenen.

Weekers is beide dagen in Berlijn, waar hij een nieuw belastingverdrag met Duitsland tekent, BMW Motors bezoekt en ontmoetingen heeft op het Ministerie van Financiën en bij de Freie Demokratische Partei (FDP). Daarnaast gaat hij in gesprek met de top van het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven en banken.

Op woensdag 11 april brengt Weekers een bezoek aan BMW Motors. De staatssecretaris is zeer geinteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van auto-innovatie. Afgelopen week werd Weekers door Autoweek uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon in de Nederlandse autosector. Ook heeft hij deze dag een ontmoeting met parlementarier Otto Fricke van het FDP.

Op donderdag 12 april zal Weekers op het Ministerie van Buitenlandse Zaken samen met staatssecretaris Emily Haber van Buitenlandse Zaken het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland ondertekenen. Hij heeft een gesprek op het Ministerie van Financiën met staatssecretaris Beus over directe belastingen en sluit af met een ontmoeting met de top van het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven en banken.  

Het huidige belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland stamt uit 1959 en is het oudste belastingverdrag dat Nederland nog heeft.