Uitnodiging voor de media: ingebruikneming Rijkspaviljoen Floriade

Op donderdag 12 april wordt van 11.00 tot 12.00 uur het Rijkspaviljoen My Geen World op de Floriade feestelijk in gebruik genomen.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De rest van de dag kunt u doorbrengen op de Floriade.

Informatie over My Green World

Het Rijkspaviljoen op de Floriade 2012 is een inspirerende ontdekkingstocht langs nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Het vijftien meter hoge paviljoen is een in het oog springend paviljoen op het themapark Education & Innovation. De bezoeker komt terecht in een wereld van licht, geluid, geur en gevoel. Hij stapt binnen in een kiem en ervaart aan den lijve hoe de toekomst eruit gaat zien. Hij speelt met de elementen en heerst over de krachten van groei. In My Green World kan de bezoeker van de Floriade versteld staan over alles waar Nederlandse wetenschappers en ondernemers goed in zijn: voedselproductie en bollenteelt, het overwinnen van water, slim gebruik van ruimte en logistieke processen, nieuwe energie- en lichtbronnen.

Nederland zet stappen naar een duurzame economie waarin meer groene energie en economische groei hand in hand gaan. De Rijksoverheid is voor ondernemers en onderzoekers een partner die innovatieve oplossingen stimuleert, kansen biedt om expertise te bundelen en deuren opent voor nieuwe logistieke stromen. Verder steunt de Rijksoverheid tal van concrete projecten op het terrein van energiebesparing, duurzame energie, duurzame mobiliteit en duurzaam gebruik van grondstoffen en water. Deze Green Deals verdienen zichzelf terug.

My Green World brengt begrippen als duurzaam produceren en consumeren dichter bij de burger. De Rijksoverheid stimuleert mensen om te kiezen voor een toekomst die duurzaam is, voor henzelf en voor de hele wereld. My Green World overtuigt de bezoeker dat hij deel van de oplossing kan zijn. Het Rijkspaviljoen laat zien dat je samen met de overheid antwoord kunt geven op de vraag naar veilige ruimte, schone lucht, schoon water.

Feiten en cijfers

Lengte gebouw: 35 meter
Breedste punt gebouw: 15 meter
Hoogte gebouw: 15 meter
Beschikbare oppervlakte: 550 m2
Bezoekers per uur in gebouw: 600
Bezoekers per uur op het buitenterrein: 200
Prognose maximaal aantal bezoekers: 1,2 miljoen
Verblijftijd bezoekers: 17-26 minuten