'Overheden niet in staat wereldproblemen op te lossen'

Staten alleen zijn niet in staat de mondiale transitie te maken naar een duurzame economie. Daarom is het van groot belang dat ook bedrijven, consumenten en maatschappelijke organisaties hun verantwoordelijkheid nemen en betrokken zijn bij het proces. Met die boodschap opende staatssecretaris Knapen (Buitenlandse Zaken) woensdag 11 april 2012 de internationale VN-bedrijfslevenconsultatie in voorbereiding op de Rio+20-top.

Vergroening van de economie

‘Het bedrijfsleven is een essentiële partner in de vergroening van de economie', aldus de staatssecretaris. ‘In deze tijd van globalisering kunnen we mondiale publieke goederen alleen zeker stellen als we daar samen voor gaan staan.’ Knapen riep de conferentie dan ook op met ondernemersgeest en creativiteit te komen tot een sterke inzet voor de grote Rio-top in juni 2012.