Jan Willem Weck waarnemend IG na pensionering Gerrit van der Wal

Mr. J.W. (Jan Willem) Weck zal, op verzoek van minister Edith Schippers (VWS), per 1 juli de functie van Inspecteur-generaal (IG) voor de Gezondheidszorg waarnemen. Gerrit van der Wal, die deze zomer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, gaat - zoals al eerder bekend werd gemaakt - op die datum met pensioen.

Jan Willem Weck werkte, na al een lange carriere in dienst van de rijksoverheid, tot voor kort als directeur-generaal Algemene Bestuursdienst.

Sinds 1 april 2011 is Jan Willem Weck aangesloten bij ABD TOP Consult, de consultancy- en interim-managementgroep die binnen de rijksoverheid op het hoogste niveau voorziet in de behoefte aan interim-management en advies.

Jan Willem Weck zal de IGZ leiden tot het moment dat de vacature van IG definitief ingevuld is. De sollicitatieprocedure daartoe is inmiddels in gang gezet.