NAVO-debat met jongeren: blijven praten over veiligheidsbeleid belangrijk

Minister Rosenthal heeft vandaag uitgebreid met jongeren van gedachten gewisseld over de toekomst van de NAVO.  Volgens de minister is de verdragsorganisatie essentieel voor onze veiligheid. 'De Navo heeft haar strategie aangepast aan de moderne dreigingen en houdt zich ook bezig met piraterijbestrijding, cyberaanvallen en de leveringszekerheid van essentiele grondstoffen', aldus de minister, die deze onderwerpen ook uitvoerig ter sprake bracht. 

'Het is voor mij verfrissend en waardevol te horen hoe jongeren tegen deze onderwerpen aan kijken. Voor deze generatie is het belang van de NAVO tenslotte minder evident dan voor mijn leeftijdgenoten, die volwassen werden in de Koude Oorlog', aldus Rosenthal. 'Daarom vind ik het belangrijk om voortdurend de dialoog over ons veiligheidsbeleid te voeren.' De minister benadrukte ook het belang van samenwerking met landen als China en Rusland.

Tijdens het debat is ook de winnaar bekendgemaakt van de Facebookwedstrijd van Buitenlandse Zaken, die in mei mee mag als speciale reporter naar de NAVO-top in Chicago. De jury, onder leiding van ex-Shell topman Jeroen van der Veer, koos Ronnie Hossain uit om mee te gaan naar Chicago. De winnaar reist mee in de Nederlandse delegatie en gaat via social media verslag doen van de gebeurtenissen.