P-Direkt wint Nationale Contact Center Award 2012

P-Direkt heeft de Nationale Contact Center Award 2012 gewonnen voor de manier waarop zij het contactcenter heeft georganiseerd. De prijs is toegekend omdat P-Direkt erin is geslaagd in vijf jaar tijd de HR-afdelingen van tien ministeries om te vormen tot één rijksbreed HR-contactcenter.

Ed Smit, hoofd Contactcenter en plaatsvervangend directeur bij P-Direkt: ‘De prijs is een geweldige opsteker voor P-Direkt en voor ons contactcenter in het bijzonder. Het bevestigt dat we samen met de ministeries zijn geslaagd in de uitdaging een servicegericht contactcenter op te bouwen met medewerkers vanuit de ministeries met weinig tot geen contactcenterervaring. Zij ondersteunen op een innovatieve manier een grote groep gebruikers met een diversiteit aan vragen.’

De andere twee genomineerden waren VANAD Group en Ziggo. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Telecommerce Gala op 25 april in Utrecht.

Over P-Direkt

P-Direkt is het HR Shared Service Center van en voor alle ministeries van de Rijksoverheid. P-Direkt biedt betrouwbare, moderne, gestandaardiseerde en efficiënte dienstverlening aan 130.000 eindgebruikers. Via een modern webportaal met zelfbedieningsconcept, het P-Direktportaal, kunnen alle rijksambtenaren hun digitaal personeelsdossier inzien en een groot aantal mutaties volledig geautomatiseerd doorvoeren. Daarnaast beschikt P-Direkt over een contactcenter dat klaarstaat om informatie te verstrekken, vragen van eindgebruikers te beantwoorden, mutaties te verwerken en alle taken door te voeren tot en met de payroll.

Nationale Contact Center Awards

Stichting Nationale Contact Center Awards (NCCA) maakt de kwaliteit van klantcontactcenters in Nederland meetbaar en inzichtelijk. Dit jaarlijkse Nationale Contact Center Awards staan in het teken van organisaties en bedrijven die onderscheidende prestaties leveren op het gebied van klantcontact en customer experience.

De NCCA Innovation & Change Award is de prijs voor het beste, vernieuwende verbeterinitiatief binnen een contactcenter. De winnende organisatie weet op basis van doeltreffend verandermanagement een organisatiecultuur te creëren die het servicegerichte gedrag van de medewerker stimuleert en waarbij de interne processen voortaan op de klantbehoeften zijn afgestemd. Hierdoor levert de prijswinnaar op cruciale momenten toegevoegde waarde voor zichzelf én voor klanten.