Minister Verhagen bespreekt economische crisis met winkeliers

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) spreekt maandag 14 mei 2012 in Vianen met winkeliers in de detailhandel en met voorzitter van MKB Nederland Biesheuvel over de aanpak van de economische crisis.

Opkomst internetwinkelen

Het gesprek vindt plaats tijdens de ledendag van GEBRA, de branchevereniging van winkeliers in huishoudelijke artikelen, speelgoed en een gemengd assortiment. Voor de detailhandel zijn de aangekondigde Btw-verhoging, de winkelcriminaliteit en de opkomst van het internetwinkelen belangrijke onderwerpen

Specialistisch vakmanschap

Verder zal minister Verhagen de eerste monitor SOS vakmanschap in ontvangst nemen. Het specialistisch vakmanschap – van meubelmakers tot tandtechnici – wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Sinds 2011 worden de problemen van deze vaklui en de knelpunten bij de specialistische beroepsopleidingen gemonitord.

Noot voor de redactie

De ledendag van GEBRA vindt plaats in het Miele Inspirience Centre, De limiet 2, 4131 NR te Vianen. Minister Verhagen zal aanwezig zijn vanaf 16.45 uur. De aanbieding van de monitor SOS vakmanschap gebeurt om 18 uur.

Minister Verhagen is na afloop omstreeks 18.15 uur beschikbaar voor vragen van de media. Voor het bijwonen van de bijeenkomst en verdere informatie kunt u contact opnemen met woordvoerder Bart Visser, b.visser@mineleni.nl, T: +31 70 379 62 32, M: +31 6 11 37 63 99.