Alle Nederlandse innovatieprojecten op internet

Vanaf vandaag, 15 mei 2012, zijn alle innovatieprojecten die in 2010 en 2011 met steun van het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) gestart te vinden op de website www.agentschapnl.nl/volginnovatie . Hiermee wordt inzichtelijk welke bedrijven innovatiegelden ontvangen en wat de resultaten zijn.

Mensen aan het werk in een creatief bedrijfje.

In totaal is op de site informatie te vinden over meer dan tweeduizend innovatieprojecten. EL&I komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer om die projecten inzichtelijk te maken. Van de WBSO-regeling, een korting op de loonbelasting, is het totale fiscale voordeel alleen per provincie opgenomen en niet per bedrijf. Dit in verband met privacy- en concurrentieregels.

Projectverhalen en -video's

Op www.agentschapnl.nl/volginnovatie kan ook gezocht worden op speciale subsidies en kredieten voor innovatie of naar de projecten in de negen topsectoren van de Nederlandse economie. Voor een aantal projecten is extra informatie opgenomen in de vorm van een korte film of een artikel over het project.

www.agentschapnl.nl/volginnovatie is een pilotproject en zal de komende jaren gevuld worden met meer informatie over innovatieprojecten.