Mogelijk nieuw Nederlands consulaat in China

Tijdens het bezoek van Wu Bangguo deze week aan Nederland is gesproken over de opening van een consulaat-generaal in Chongqing, China. Bij de ontmoeting waren naast premier Rutte ook minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) en minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) aanwezig.

Wu Bangguo, de voorzitter van het Permanent Comité van het Nationaal Volkscongres in China, zei dat hij de besluitvorming over de komst van de Nederlandse consulaat-generaal in Chongqing zal versnellen.

Naast de ambassade in Peking omvat het postennet consulaten-generaal in Shanghai, Guangzhou en Hongkong en Netherlands Business Support Offices (NBSO) in Dalian, Jinan, Qingdao, Nanjing en Wuhan. Nederland is van plan dit jaar ook een NBSO te openen in Chengdu.

'Met de nieuwe kantoren in Chongqing en Chengdu zal Nederland nog beter in staat zijn het Nederlands bedrijfsleven te ondersteunen in deze snelgroeiende regio van China', aldus minister Rosenthal. 'China biedt grote en kansrijke investeringskansen voor de Nederlandse topsectoren.'