Video: Op zoek naar zakenpartners in Turkije

Zakendoen is netwerken, kaartjes uitwisselen en laten zien wat je kan. Microflown Avisa uit Arnhem sprak tijdens de handelsmissie naar Turkije met mogelijke partners om te kijken of samenwerking mogelijk is.

Netwerkbijeenkomsten

Matchmakingsgesprekken, bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten zijn belangrijke onderdelen van een handelsmissie. Dat geldt ook voor Microflown. ‘In Turkije bestaat een wens voor technologie. Die hebben wij. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar,’ zegt Hans-Elias de Bree van het bedrijf.

400 jaar diplomatieke betrekkingen

Minister Verhagen is van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 mei 2012 met 60 Nederlandse bedrijven in Istanbul om Turkije kennis te laten maken met de Nederlandse ondernemers. Turkije en Nederland vieren dit jaar dat de landen 400 jaar diplomatieke betrekkingen hebben. Turkije behoort tot de twintig grootste economieën van de wereld. Het land kende in de afgelopen 2 jaar een economische groei van 7 procent.

Deuren openen

De overheid ondersteunt en stimuleert het bedrijfsleven om internationaal succesvol te zijn. Ondermeer door de meest prangende verstoringen in het internationale handelssysteem te slechten, om deuren voor het (MKB) bedrijfsleven te openen bij buitenlandse overheden en om noodzakelijke financiering van internationale transacties te faciliteren. NL EVD Internationaal organiseert namens het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie regelmatig economische missies onder leiding van een bewindspersoon.