Video: Architect Abbink zoekt bouwprojecten in Turkije

De Turkse economie groeide de afgelopen 2 jaar met gemiddeld 7%. De Turkse bevolkings is jong en steeds beter opgeleid. Een land met grote kansen voor Nederlandse ondernemers dus.  

Kaartjes uitwisselen

Architecte Angie Abbink nam van 23 tot en met 25 mei 2012 deel aan een missie naar Istanbul om te kijken welke mogelijkheden er in Turkije zijn voor haar bedrijf. Ze voerde kennismakingsgesprekken met potentiële zakenpartners, wisselde kaartjes uit en was aanwezig bij tradediners.

Internationaal succes

De Nederlandse overheid ondersteunt en stimuleert het bedrijfsleven om internationaal succesvol te zijn. Onder andere door het organiseren van handelsmissies. AgentschapNL Internationaal organiseert namens het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie regelmatig zulke missies onder leiding van een bewindspersoon.

400 jaar diplomatieke betrekkingen

Nederland en Turkije en Nederland vieren 400 jaar diplomatieke betrekkingen. Ter gelegenheid van deze viering wordt er een aantal handelsmissies georganiseerd. Turkije behoort tot de 20 grootste economieën van de wereld.

Markt van 74 miljoen mensen

De economie groeide de afgelopen 2 jaar met meer dan 8%. Met een jonge, goed opgeleide bevolking van 74 miljoen mensen is het een markt met veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Nederland is één van de grootste investeerders in Turkije. De handel tussen beide landen is in 10 jaar meer dan verdrievoudigd.