Minister-president Rutte bij afscheid KNAW-president Dijkgraaf

Minister-president Rutte spreekt dinsdag 5 juni 2012 bij het afscheid van Robbert Dijkgraaf als president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. In zijn toespraak zal de minister-president stilstaan bij de verdiensten van Dijkgraaf voor Nederland en ingaan op het belang van de wetenschap voor de Nederlandse samenleving.

Het afscheid van Dijkgraaf vindt plaats tijdens de Akademiemiddag, het jaarlijkse relatie-evenement van de KNAW. Robbert Dijkgraaf spreekt op deze dag zijn laatste jaarrede uit. Aansluitend wordt zijn opvolger, Hans Clevers, geïnstalleerd. Emmo Meijer, corporate director research & development van FrieslandCampina en buitengewoon hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven, krijgt de Akademiepenning van de KNAW uitgereikt. Hij ontvangt deze tweejaarlijkse onderscheiding als blijk van waardering voor zijn inzet voor de wetenschap in Nederland.

Robbert Dijkgraaf neemt na vier jaar afscheid als president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Per 1 juli wordt hij directeur van het Amerikaanse Institute for Advanced Study in Princeton.