Minister Spies bezoekt Caribisch deel koninkrijk

Minster Liesbeth Spies bezoekt van 10 tot 15 juni Curaçao, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Tijdens haar bezoek aan de eilanden woont de minister ook het halfjaarlijkse Gouverneursoverleg bij.

Het bezoek van Spies start op Sint Maarten. Op zondag 10 juni komt zij aan en heeft dan een gesprek met gouverneur Eugene Holiday van Sint Maarten. Op maandag start het bezoek met een kennismaking met het nieuwe kabinet van Sint Maarten. Aansluitend is er ministerieel overleg met minister-president Sarah Wescot-Williams en minister van Justitie Roland Duncan over het rapport van de Voortgangscommissie en de plannen van aanpak. Daarna is er een overleg met de minister van Financiën Roland Tuitt over de begroting van Sint Maarten. In de middag volgt een werkbezoek aan de Hillside Christian School en de SBO School samen met de minister-president en de minister van Onderwijs Silveria Jacobs. Met minister Duncan wordt een werkbezoek gebracht aan het politiekorps. Dinsdagochtend 12 juni vindt het Gouverneursoverleg plaats.

Op dinsdagmiddag heeft minister Spies overleg met het bestuurcollege van Saba en bezoekt zij verschillende projecten op het eiland. Woensdag 13 juni bezoekt de minister Sint Eustatius. Zij overlegt daar met het bestuurscollege. Daarna vertrekt zij naar Curaçao en heeft in de middag een gesprek met Gouverneur Goedgedrag.

Donderdag 14 juni heeft minister Spies overleg met minister-president Gerrit Schotte en de regering van Curaçao. Een van de belangrijke gespreksonderwerpen zal de problematiek rond de begroting 2012 van het land Curaçao zijn. Eind van de dag vertrekt de minister weer naar Nederland.