Rosenthal en Morales zien kansen voor het bedrijfsleven

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken ontving vandaag namens de Nederlandse regering president Evo Morales van Bolivia. De president werd vergezeld door zijn minister van Buitenlandse Zaken.

Rosenthal en Morales zeiden de goede betrekkingen tussen Bolivia en Nederland te willen voortzetten en uitbreiden. Zij zien ruimte voor meer samenwerking op het gebied van handel en economie. Bolivia wil graag de deskundigheid van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen inzetten, bijvoorbeeld in de voedseltechnologie en bij de winning en verwerking van grondstoffen als olie en gas. Een Boliviaanse delegatie zal Nederland bezoeken voor overleg over samenwerking in de lithium-industrie.

Namens de regering heeft minister Rosenthal de condoleances overgebracht aan de president en het volk van Bolivia vanwege het ernstige busongeval in het noorden van het land, waarbij vorige week een groot aantal scholieren het leven liet.

Na de ontmoeting met minister Rosenthal vertrok president Morales naar de Floriade voor een bezoek aan het Boliviaanse paviljoen. Dat paviljoen staat in het teken van quinoa, een hoogwaardige graansoort uit Bolivia. Gisteren benoemde de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) president Morales in Rome tot speciaal VN-ambassadeur voor het internationale jaar van quinoa (2013).