Alle opvanglocaties van geregistreerde gastouders in LRKP

Vanaf 21 juni 2012 is het Landelijk Register Kinderopvang Peuterspeelzalen (LRKP) zodanig technisch aangepast dat het mogelijk is om alle opvanglocaties van een gastouder te registreren. Iedere opvanglocatie wordt dan met een afzonderlijk LRKP-registratienummer in het LRKP geregistreerd.

Tot juni 2012 kon iedere gastouder maar met één opvanglocatie in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) worden geregistreerd, ook al vond de opvang op meerdere locaties plaats. 

Vanaf 1 oktober 2012 is het ook wettelijk verplicht om alle opvanglocaties van een gastouder te registreren. Een gastouder die op dit moment al in het LRKP staat en op meerdere opvanglocaties actief is, dient er samen met het gastouderbureau voor te zorgen dat al zijn of haar opvanglocaties voor 1 oktober aan de gemeente worden doorgegeven om te worden geregistreerd.

Voor het doorgeven van deze locaties is een speciaal aanmeldformulier ontwikkeld: dat u hieronder aantreft. Gastouderbureaus kunnen dit aanmeldformulier tot 1 oktober gebruiken voor het doorgeven van de nog niet geregistreerde opvanglocaties van reeds geregistreerde gastouders aan de gemeente. Na 1 oktober kan dit formulier niet meer worden gebruikt om extra opvanglocaties door te geven, maar moet voor iedere nog niet geregistreerde opvanglocatie een formele aanvraag tot exploitatie worden ingediend. De procedure is toegelicht in een brief die op 21 mei jl. door het ministerie aan alle gastouderbureaus is gezonden.

  • Aanmeldformulier extra opvanglocaties geregistreerde gastouders
  • Aanmeldvoorwaarden extra opvanglocaties geregistreerde gastouders
  • Brief aan gastouderbureaus met toelichting procedure