Wiebe Draijer nieuwe voorzitter SER

Wiebe Draijer (46 jaar) volgt vanaf 1 september 2012 de heer Rinnooy Kan op als nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. Op voorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de ministerraad besloten Draijer voor te dragen aan de SER. Als de SER positief adviseert, zal het kabinet de voordracht aan Hare Majesteit de Koningin sturen.

Draijer is momenteel managing partner van McKinsey Benelux. Kamp: “Draijer is een man met bijzondere kwaliteiten, die de SER nieuwe impulsen zal geven. Ik ben blij dat hij met zijn achtergrond in het bedrijfsleven de ambitie heeft zich in te zetten voor de publieke zaak.”

In maart werden op voorstel van Kamp al zes nieuwe (plaatsvervangende) Kroonleden van de SER benoemd. De minister van SZW ziet de constructieve samenwerking tussen overheid en sociale partners als een belangrijke verworvenheid van de Nederlandse samenleving en wil dat de SER daarbij een grote rol blijft spelen.

Wiebe Draijer is geboren in 1965. Hij studeerde werktuigbouwkunde in Delft. In 1990 werd hij fellow bij McKinsey en in 2004 managing partner. Draijer was lid van het Innovatieplatform van overheid en deskundigen, dat innovatie en ondernemerschap in Nederland wilde stimuleren. Hij is ook mede-initiatiefnemer van het onlinediscussie- en actieplatform De Nationale Dialoog, dat van start ging onder de naam 21minuten.nl.